miercuri, 21 iulie 2010

Patrunjelul

Patrunjelul este o adevarata minune la casa omului...Planta provine de pe malurile Marii Mediterane si a ajuns pe actualul teritoriu al Romaniei cu cel putin 2000 de ani in urma. In prezent, patrunjelul este cel mai folosit zarzavat in bucataria traditionala romaneasca, iar pana nu demult, era un remediu redutabil in medicina noastra populara.
Sucul de patrunjel verde se obtine prin mixarea a o mana de frunze proaspete la care s-au adaugat patru linguri de apa, dupa care se lasa jumatate de ora sa macereze si se filtreaza.Se consuma imediat sau se  pastreazaa la frigider, dar nu mai mult de 4 ore. Sucul de patrunjel este un remediu puternic si, ca atare, nu se administreaza singur, ci diluat in putin suc de radacina de morcov. De regula, se iau de 3 ori pe zi cate 4-6 linguri (cate 20-30 ml) de suc de frunze de patrunjel, diluate in cate un sfert de pahar de suc de morcov.
In medicina araba patrunjelul verde taiat fin, amestecat cu suc de lamaie si putina ceapa (eventual si cateva felii de rosii) este folosit ca salata, numita "tabbuli", care este folosita adesea pentru marirea puterii de digestie si pentru evitarea eventualelor deranjamente gastro-intestinale.
Se foloseste cu succes la : supe, tocanite, mancaruri de legume, sosuri, salate. 

Un comentariu:

Va multumesc pentru vizita si mesaje!Cu drag,Marrya!