Pentru doua portii:
2 ardei pentru umplut
3 rosii
100g carne tocata
un ou
o mana orez
o ceapa medie
pasta de tomate
2 linguri ulei
cimbru
sare
piper
2 foi de dafin
Se taie capac la ardei si se curata de seminte, se spala si se lasa se scurga,se taie capac si la 2 rosii incercandu-se a nu se desprinde definitiv,se goleste continutul pe o farfuriuta. Intr-un bol se pune carnea tocata, oul,sare,piper,cimbru dupa gust, eu am adaugat si o lingura de condiment pentru sarmale:P Ceapa tocata(mai oprim doi-trei solzisori) si ardeiul de la capac tocat marunt se calesc in ulei, cand devine ceapa aurie se pune pasta de tomate si o cescuta de apa, dupa 2-3 minute se adauga si orezul spalat se mai lasa cateva minute si se ia dupa foc. Se pune compozitia obtinuta peste carne, se amesteca bine si se umplu ardeii si rosiile,la ardei se face capac din rosia ramasa. Intr-un vas rezistent la foc se pune cam o lingurita ulei si ce calesc cei 2-3 solzisori de ceapa si se sting cu pulpa de rosie proaspata. Se aseaza rosiile si ardeii in vas,se acopera cu folie de aluminu si se baga la cuptorul incins pentru cca 1:30-2 Eu i-am copt la 220grade, dar asta depinde foarte mult de tipul cuptorului,al meu e electric. Cam cu 5 minute inainte de ai scoate din cuptor se indeparteaza folia sau nu, depinde de preferinte...
Va urez pofta buna!
Bravo !
RăspundețiȘtergereImi place noua fata a blogului!
Succes!
Pupici
Asa de casa noua un premiu te asteapta la mine sa il iei.
RăspundețiȘtergereSucces !
Ce potrivire! Si eu am facut ieri ardei si rosii umplute la cuptor!
RăspundețiȘtergererosi umplute la cuptor nu am mancat niciodata, dar arata bine......noua fata a blogului e super, iar tie cu intarziere iti urez un calduros LA MULTI ANI ! :*:*:*:*
RăspundețiȘtergereMultumesc draga Cata:*
RăspundețiȘtergere