luni, 17 mai 2010

Cus cus cu creveti si salata de spanac

  
o cana mare de cus cus
creveti (am folosit  2 caserole mici)
ulei de masline 
condimente:sare,curry,ginger,piper alb si negru,praf de usturoi si busuioc
Se pune apa la fiert cu sare, cand da in clocot se pun crevetii si se da focul mai incet, se lasa sa fiarba cca. 5 min, apoi se iau de pe foc si se strecoara de apa, lasandu-se sa se zvinte putin, intre timp se pun doua cani de apa la fiert, in apa se pune sare,ginger,curry,piperul alb si negru,toate dupa gustul fiecaruia, cand apa a dat in foc se pune cus cus-ul dandu-se focul mai incet se lasa pe foc pana scade apa,la final se pune putin busuioc si se  da deoparte. Crevetii se calesc 5 minute intr-o lingura de ulei de masline spre final presarandu-se cu putin praf de usturoi sau la inceput,inainte de a pune crevetii  se caleste in ulei un catel de usturoi, crevetii se pot face doar fiertii,dar atunci cresteti putin timpul fierberii.
Pt. salata:
o mana sanatoasa de spanac
o rosie mai mare
un castravete mic
un sfert de gogosar
cateva masline
putina branza
zeama de la jumatate de lamaie
o lingurita ulei masline
sare 
piper negru si alb(optional) 
busuioc
Se taie nu prea marunt spanacul, rosia,castravetele,gogosarul si branza se taie cubulete, maslinele feliute, se pun toate intr-un bol. Separat intr-un alt castron se pune uleiul in amestec cu condimentele se amesteca si apoi se toarna peste salata...e o minunatie plina de vitamine.
Cus cus-ul cu creveti si salata se servesc impreuna sau separat! Sa aveti pofta!

2 comentarii:

  1. daca vrei te invit la un concurs unde toata lumea castiga detalii la mine pe blog! nu ai ce pierde! asa-ti faci cunoscut blogul! da sfoara-n tara :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta reteta aceasta. Bine ai venit la concurs!

    RăspundețiȘtergere

Va multumesc pentru vizita si mesaje!Cu drag,Marrya!