500g faina
315ml apa calduta
1,5 lingurita drojdie uscata
1,5 lingurita sare
1 lingurita ulei masline
1 lingurita ghimbir
1 lingurita ierburi aromatice
susan
Eu am pus toate ingredientele in masinuta mea de framantat paine pt 1h30min, dar daca nu aveti puteti proceda in felul urmator: Se pune faina intr-un vas suficient de mare,se face o gaura in mijloc in care se pune drojdia, sarea, uleiul,ghimbirul si ierburile,apoi se pune cate putina apa si se mesteca pana se obtine coca, se framanta bine pt a se fragezi, apoi se lasa intr-un loc calduros fara curenti de aer pt cca 30min, apoi se imparte in doua si i se da forma de bagheta, se pun cele doua painici in tava unsa punandu-se niste hartie de copt intre ele pt a nu se lipi si se mai lasa pt cca 10-20 minute sa mai creasca, intre timp se incinge cuptorul, eu l-am setat la 200 grade, dar aici eu zic ca depinde de cuptorul fiecarora. Cand painea e gata se cresteaza cu cutitul sau o lama noua, apoi se glaseaza cu un amestec de apa cam 50ml si o lingurita faina si eventual jumatate de lingurita de sare si in final se presara seminte de susan, dupa gustul fiecaruia:) se baga in cuptor pt 30-35min, ungandu-se din cand in cand cu compozitia pt. glasat. Painica e tare delicioasa si o puteti savura cum va pofteste inimioara, eu va recomand un garlic bread. Sa aveti pofta!
Aburul de...paine calda m-a adus la tine!
RăspundețiȘtergereFelicitari@
Ai un premiu la mine pe blog!
Foarte frumoasa ti-a iesit painica,trebuie sa fie si buna, n-am facut niciodata cu ghimbir, dar de ce nu! Felicitari
RăspundețiȘtergere