joi, 23 mai 2013

Supa de pui cu galuste

O supica extraordinar de buna. Multumesc Deea pt reteta de galuste, niciodata nu mi-au iesit cum trebuie, dar cu ajutorul tau au iesit perfecte :)

Supica de pui cu galuste
Pentru supa:
* 3 pulpe de pui
* un pastarnac
* doi morcovi medii
* jumatate ardei rosu
* o ceapa
* sare,piper,delikat, un varf de cutit praf de usturoi
* patrunjel verde
Pentru galuste:
* 3 oua
* 10 linguri gris
* un praf sare/delikat
* o lingura ulei
 Am pus la fiert la foc mediu, intr-o oala mai mare pt aproximativ o ora puiul, folositi apa rece pt ca supa sa iasa clara, dupa ce a fiert bine si am adunat spuma de deasupra am pus  in oala pastarnacul si morcovul taiat rondele, dupa cam 5 minute am adaugat ardeiul si ceapa, le-am mai lasat sa fiarba impreuna pana ce legumele au devenit moi, am pus condimentele minune, apoi am dat focul incet si am scos puiul, pe care l-am bagat la cuptor pt 20 min, cat sa prinda o crusta yummy si le-am servit alaturi de ciupercute cu smantana :) In fine sa revenim la supa noastra :D si sa continuam cu galustele...
Pt galuste am pus la fiert niste apa, deci o alta oala... ca in reteta Deei si bine am facut ca nu am avut suficient gris pt cele 3 oua si sa mai risipit din compozitie cand le-am pus la fiert... deh daca am vrut mai multe galuste yummy si gris insuficient :P o lingura daca mai aveam cred ca era mai mult decat perfect, da mai bine ca sa terminat ca eu de fel am prostu obicei sa pun mai mult, ca sa fie si sigur faceam o boacana :D Intre timp ce apa isi facea de cap am preparat compozitia. Am batut bine cu telul ouale, am adaugat uleiul, un pic de delikat si cele cred eu cam 8-9 linguri de gris, am si uitat cate am pus :D  am dat focul mai incet la apa care clocotea de furie ca nu o bag in seama :P si am inmuiat in apa rece lingura, luat compozitie cam jumatate de lingura si pus in apa, in ciuda faptului ca nu am avut gris suficient zic eu galustele au iesit numai bune, am repetat operatiunea lingura in apa rece pt fiecare galusca, dupa ce s-au ridicat la suprafata le-am transferat in supa care inca era pe foc, dar la foc foarte incet si le-am mai lasat lasat asa vreo 5 minute. Si gata... simplu, nu? Pofta buna sa aveti!

sâmbătă, 4 mai 2013

Pasca

Prima mea pasca.. a iesit yummy. Am urmat reteta postata pe site-ul stirile protv..care mi sa parut tare simplu de urmat :D
*600g branza
*doi pumni de stafide puse la inmoi in apa calduta
*8 linguri zahar
*10 linguri faina
*un plic praf de copt
*4 plicuri zahar vanilat
*5 oua
un varf sare de lamaie/o lingura coaja de lamaie
Separam albusurile de galbenusuri, amestecam branzica cu galbenusurile,zaharul,stafidele,zaharul vanilat, sarea de lamaie(eu nu am avut lamaie proapspata de aceea am pus sare, care ia dat un gust usor acrisor). Amestecam pana se omogenizeaza, apoi punem faina si praful de copt, daca branza e mai uscata folositi mai putina faina... Batem albusurile spuma si le adaugam compozitiei, amestecam bine, apoi punem compozitia intr-o tava unsa in prealabil cu ulei/unt si tapetata cu faina. Bagam la cuptoru preincalzit pentru 20 min la 180 grade, apoi scadem la 160 si mai lasam 50 minute.
Va garantez ca este tare buna :)